ScandinavianBook

Streckkodsgenerator


Vilken typ av streckkod har de flesta böcker?
Streckkoden visar i princip bara bokens ISBN och den står för "International Standard Book Number". Kort sagt, ett ISBN är bokens unika registreringsnummer. Det är upp till dig om du vill ISBN-registrera din bok. Om det bara är en privat utgåva är det vanligtvis inte nödvändigt. Mer information finns på webbplatsen för ISBN Sverige - en del av Kungliga biblioteket.

Min bok har ett ISBN-nummer. Är en streckkod på min bok obligatorisk?
Du behöver inte en streckkod i din bok om den bara säljs privat eller via din egen webbplats där du ansvarar för paketering och frakt. Den enda fördelen som en streckkod ger är att butikskontoret enkelt kan skanna det och därmed undvika att man måste skriva hela ISBN för hand. Det finns också stora lager som behöver en streckkod för sin elektroniska lagringshantering.

Hur får jag min exakta streckkod?
Det finns ett antal olika streckkodgeneratorer tillgängliga på webben, men vi tror att det finns en speciellt som är lätt att använda och kan leverera streckkoden antingen som en bild, en vektorfil eller som en PDF. Allt du behöver är ditt ISBN.

Gå till streckkodgenerator
Vägledning
Bilden till höger visar hur streckkodsgeneratorn används.

Man skall endast skriva in de 12 första siffror. Den 13:e siffran är en kontrollsiffra som inte skall vara med i streckkoden. Vid options skall det endast stå "includetext".

Din indkøbskurv


Expresspris :
Samlet trykpris : ekskl. moms
Samlet rabat :